Dit familiale domein in het hart van Rheinhessen bestaat sinds 1923. Vanaf 2014 beheren Eva Büsser en Andreas Paukner de 6 hectaren wijngaarden. Ze willen het bewust klein houden, er is geen personeel in dienst en Andreas wil graag persoonlijk alle wijngaarden bewerken. Allebei hebben ze ervaring opgedaan in het buitenland alvorens de familiale wijngaarden over te nemen. De stijl van de wijnen is dan ook niet typisch Duits, maar origineel en dicht bij het terroir. Rheinhessen ligt mooi afgeschermd van noordelijke invloeden door de Hünsruck, Taunusgebergte en het Odenwald. De bodems bestaan vooral uit loess, klei en kalksteen.
Witgele aromatische wijn met aroma's van papaya, honingmeloen en vlierbloesem. Frisse smaak met levendige zuren en een lichtvoetige zoetheid, wat de Duitsers 'lieblich' noemen.
wijngaard
Afkomstig van een wijngaard in Gau-Odernheim. Bacchus is een Duitse kruising tussen silvaner, riesling en müller-thurgau. Er zijn iets meer dan 2000 ha aangeplant, vooral in Rheinhessen en Franken. De druif is aromatisch, floraal met vaak een grasachtige toets à la sauvignon blanc. De druif bereikt goede suikerniveaus, ook in een koel klimaat.
kelder
Manuele pluk. Klassieke rijping op inox cuves. Wanneer de balans alcohol/suikers/zuren goed zit wordt de alcoholische gisting voortijdig gestopt door de wijn af te koelen en te filteren.