De 18 hectaren van het domein Zull liggen rond het kleine wijnbouwersdorpje Schrattenthal, in het uiterste Noordoosten van Oostenrijk. Er heerst een streng landklimaat, met droge warme zomers die de wijnstokken verplicht om diep in de grond te duiken, en een koel najaar, wat voor een trage rijping zorgt. De nabijgelegen Manhartsberg beschermt het gebied tegen koude Noordenwinden. De bodems zijn er heel divers: graniet, perfect voor riesling, lichte zanderige bodems, beter geschikt voor grüner veltliner en de rode druiven, en ook zwaardere bodems van rode klei, uitstekend voor pinot noir en chardonnay. Phillip zet het werk van vader Werner verder. De wijnen zijn elegant en een zuivere vertaling van het terroir. De beoordeling van het domein in de Falstaff-wijngids kan u hier lezen.
Goudgele kleur. Boeket van exotisch fruit (banaan, ananas) en biscuit. Volle, krachtige smaak met veel fruit en een subtiel spel tussen edele zoetheid en knapperige zuren. Lange, minerale afdronk.
wijngaard
Chardonnay afkomstig van de hellingen van de Mannhartsberg (graniet). De druiven laat men hangen op de stok zodat botrytis (edelrot) zich kan ontwikkelen. Dat is lang niet elk jaar mogelijk.
kelder
Met de hand geplukt op 22 november. Trage gisting bij lage temperatuur op eiken vat.