De coöperatie van Embres en Castelmaure is een van de meest dynamische en staat aan de top van de Corbières. Het is een vrij bescheiden coöperatie, met zo'n 60 coöperanten die samen 400 ha bezitten. Onder leiding van directeur Bernard Pueyo werd sinds de jaren '80 aan de kwaliteit gesleuteld. De percelen werden geïnventariseerd en apart opgevolgd. Er werd opnieuw geploegd. De snoeiwijze werd opnieuw bekeken. Als vanzelfsprekend wordt er enkel manueel geoogst. De oude stokken carignan worden hier werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Samenwerkingen met artiest Vincent Pousson en oenoloog Laurent Tardieu leidden tot de creatie van nieuwe cuvées.
Doorschijnende robijnrode kleur. Aroma's van rood fruit met kruiden en een toets van geconfijte sinaasappelschil. Bijzonder genereuze, zachte en soepele wijn.
wijngaard
De carignan is aangeplant op kalkhoudende kleibodems en de grenache voornamelijk op schist. De druiven worden biologisch geteeld.
kelder
Manuele pluk. De grenache wordt ontrist en gekneusd en gist op traditionele manier in open kuipen met regelmatige remontages. De carignan ondergaat een koolzuurgisting om het fruit maximaal intact te houden.